Wie heeft Delphine Lecompte vermoord?, dat is de titel van het nieuwste boek van Delphine Lecompte. Het 400 pagina’s tellende boek kwam vandaag uit, niet bij De Bezige Bij, maar bij de Vlaamse uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Delphine Lecompte schijnt overgestapt te zijn. Bij De Bezige Bij verscheen vorig najaar nog Beschermvrouwe van de verschoppelingen deel 3.

Wie heeft Delphine Lecompte vermoord? ligt wel in de lijn van de voorgaande werken. De volgers van Lecompte zullen enkele vaste ingrediënten uit haar oeuvre herkennen.

Wie heeft Delphine Lecompte vermoord? Het antwoord op die omineuze vraag ligt verscholen in deze monumentale levensschets. Delphine Lecompte is stekelig grof villein schalks mystiek en briljant. Dit werk toont haar leven, van haar jeugd in De Panne tot vandaag in de huurwoning van de voormalige vrachtwagenchauffeur. Dat alles in een taal die enkel Lecompte durft te hanteren, binnen een universum waarover alleen zij heerst. Zo bezweert zij een leven van misbruik en destructie, zo kan zij haar leven redden. Een meesterwerk.