Je telt als schrijver pas echt mee als je ooit aan tafel kwam in De Literaire Hemel in Amen of aanschoof bij het literair festival Zomerzinnen. Beide literaire evenementen zijn ondenkbaar zonder de drijvende kracht erachter: Annette Timmer. Jarenlang was zij presentator en programmamaakster bij RTV Drenthe, maar haar passie is en blijft de literatuur. Timmer is een van de schaarse interviewers die wel de boeken gelezen heeft en wel inhoudelijke vragen stelt, wat voor veel schrijvers een verademing is om te merken. Ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau van geworden.

Op het stadhuis in Assen kreeg de onder valse voorwendselen meegelokte Annette Timmer uit handen van de burgemeester een lintje opgespeld voor haar verdiensten voor de cultuur. Wij van Tzum kunnen alleen maar zeggen: terecht en gefeliciteerd!