Eind augustus verschijnt ReinAard, een eigenzinnige hervertelling van Van den vos Reynaerde door Tom Lanoye. Het wordt geen brave hervertelling als we de catalogus van Prometheus mogen geloven:

Reynaert zelf raakte echter als cultureel icoon in de loop der eeuwen gecastreerd. gereduceerd tot schalkse deugniet en laffe verkoper van Reynaert-gebakjes, Reynaert-bier en Reynaert-prentjes.
ReinAard wil met die travestie komaf maken door terug te grijpen op de geest van het origineel. Hij zoekt geen onderkomen in het zoetsappige Disney-universum van Bambi of Nemo, maar heeft meer affiniteit met familiale bendes als de Soprano’s of de Peaky Blinders.

Dat belooft wat, maar eerst kijken we nog uit naar De Reynaert van Frits van Oostrom. Een bijna 600 bladzijden dik boek over een leven met een middeleeuws werk. Dit boek verschijnt in mei, ook bij Prometheus.