De column van Christiaan Weijts in de NRC stopt binnenkort. Dat staat enigszins verscholen in de column over het gedoe rond Yoeri Albrecht van het debatcentrum De Balie die gisteren een kleine woedeaanval had naar de verslaggever van ‘Left Laser’ en diens microfoon naar de sodemieter hielp. Vanaf toen ging het alleen nog maar daarover in plaats van de Russische tank die naar Amsterdam was gehaald.
Christiaan Weijts stond daar ook bij.

Dan richt de jongen zijn camera op mij. Zág ik dat? Gewéld! Door de directeur van een debatcentrum? Wat vond ik daarvan? Wie was ik?

Ik ben gewoon een columnist van NRC, zeg ik. Voorlopig althans nog even.

Een uur daarvoor had Weijts namelijk te horen gekregen dat zijn column stopt. ‘Onvrijwillig’ schrijft hij op zijn Twitteraccount.

Lees de hele column hier.