Wilma de Rek is de laatste weken aardig op dreef als ze de boekenbijlagecolumn voor haar rekening neemt. Deze week schrijft ze over het vertrek van uitgever Francien Schuursma bij De Bezige Bij. De Rek wijst op de man achter de schermen: Wiet de Bruijn, ‘de ondernemer, die rijk werd met aanhangwagenverhuurbedrijf Boedelbak’ en brengt nog in herinnering hoe deze man bij uitgeversconcern VBK werd binnengehaald:

In het geval van VBK resulteerde dat in het vertrek van uitgever Mizzi van der Pluijm van Atlas Contact, die voor zichzelf begon en wier uitgeverij het inmiddels heel aardig doet. Atlas Contact daarentegen moet elk dubbeltje omkeren om het hoofd boven water te houden.

Schuursma moet die weg naar zelfstandigheid ook maar bewandelen en zelf een uitgeverij beginnen ‘met als logo een sierlijk opgestoken middelvingertje’, aldus De Rek.

Lees de hele column van Wilma de Rek hier.