Een mooi kijkje achter de schermen van jongens van het vrije woord bij Vandaag Inside gaf Marcel van Roosmalen vandaag in de podcast die hij samen met Gijs Groenteman maakt. Afgelopen vrijdag was Van Roosmalen te gast in de uitzending om zijn boek Totaal met verzamelde columns te promoten. Van Roosmalen was regelmatig te gast in het programma en de voorlopers ervan. De uitzending neemt een rare wending als René van der Gijp hem er minutenlang van gaat beschuldigen dat Marcel van Roosmalen niet wil dat ze het aan tafel over Gijs ‘Groenteboer’ hebben, een naamgrapje van Özcan Akyol (een van de vaste tafelgasten in het programma en presentator van een boekenprogramma).

In de podcast Weer een dag komt Van Roosmalen terug en doet hij een boekje open over de voorgeschiedenis en onthult hij dat er ooit een column uit de uitzending geschrapt is omdat hij het gewaagd had om een grapje over Wilfred Genee te maken wat tot een Matthijs van Nieuwkerk-achtige schreeuwpartij leidde. Een heel inzichtelijke podcast over Vandaag Inside waar men altijd pocht dat je er kunt zeggen wat je wilt.

Gijs Groenteman en Marcel Van Roosmalen maken binnenkort een maand lang een talkshow op SBS6 op het tijdstip van Vandaag Inside.