Nadat Rob van Essen vorige week de Libris Literatuur Prijs won, is Ik kom hier nog op terug massaal aangekocht door het lezende publiek. De roman maakt zijn rentree in de Bestseller 60 op plaats 1.

Niet minder bijzonder is de binnenkomst van Lale Güls tweede roman Ik ben vrij op plaats 2. Daarnaast keert haar debuut Ik ga leven terug, als midprice-editie, op plek 59.

Eer derde nieuwkomer is wijnboer en auteur Ilja Gort. Zijn roman met de toch wel weer geslaagde titel De Flessentrekker komt binnen op plaats 11. Het essay van de allang voorbije Maand van de Filosofie blijft goed verkopen: Duidelijkheid van Tom-Jan Meeus was vorige week de lijst uit, maar is nu weer terug op  plek 15. Je bent prachtig van de Amerikaanse Ann Napolitano vinden we terug op plaats 22 (-14).

Vervolgens komen we op plek 32 en 33 nog twee shortlisters van de Libris Literatuur Prijs tegen: respectievelijk Luister (+8) van Sacha Bronwasser en De onbedoelden van Cobi van Baars (rentree). In augustus zien we elkaar van Gabriel García Márquez stijgt zes plaatsen en komt uit op plek 39. Mathijs Deen levert met De redder juist een aanzienlijk aantal plekken in en staat op plaats 47 (-18). Simone van der Vlugt daalt nog harder met Bloedlijn en komt een plek lager uit (-30). Op 49 vinden we Jan Brokken met De ontdekking van Holland (-12).

De onzichtbaren van Frank Nellen keert, ongetwijfeld door de bekendmaking van de Libris Literatuur Prijs, terug op plek 51. Opvallend is dat Tosca van Maud Vanhauwaert en Gebied 19 van Esther Gerritsen de lijst wederom niet hebben gehaald. Wie ten slotte de lijst wel heeft gehaald is Marcel van Roosmalen met Totaal 3, al zakt dat boek flink en komt het uit op plaats 54 (-23).

De gehele Bestseller 60 vind je hier.