Voor het najaar staan drie boeken van Tzum-medewerkers op het programma van Uitgeverij kleine Uil. Arjen van Meijgaard komt met de verhalenbundel Pretpark Paradijs. Met hoofdpersonen die vaak in de marge van de samenleving leven en proberen een weg te vinden in een wereld die soms te veel van hen verlangt. En een verhaal waarin Gerrit Komrij een rol speelt.

Onze vaste columnist Karel Feenstra komt met Hoog water, ultrakorte verhalen (en een paar langere stukken) waarin het water een belangrijke rol speelt. ‘Van de Swifterbantcultuur reizen we over de polders van onze tijd langs terpen, wierden, verdronken dorpen, Hanzesteden, droogmakerijen, dijken, waterwerken, Deltawerken.

Van Bart Temme verschijnt de documentaire roman over een Friese schilder: In het verdwijnpunt beweegt iets. ‘Hij gaat op onderzoek uit en stuit op de naam van Andries van der Sloot (1883 – 1955). Van der Sloot wordt gerekend tot een van de belangrijkste impressionistische kunstschilders van Friesland.’

Zie voor de rest van de najaarsfolder van Uitgeverij kleine Uil hier.