Vanavond is Meindert Talma te zien in De slimste mens. Op zijn Facebookpagina deelt Talma het verhaal achter de schermen. Talma had veel steun van zijn familie tijdens de opnames op 7 juni, naast zijn dochters waren ook zijn ouders aanwezig. Acht minuten voor aanvang blijkt er iets te zijn gebeurd:

Hee, daar kwamen de meiden en L.. Moesten die niet op de tribune zitten? Ik zag tranen. Er was iets heel ergs gebeurd. Mijn ouders waren beide van de tribune gevallen… Ze waren door een SM medewerker naar de hoogste bank op de middentribune gestuurd. Heit (79) had mem (die over een paar dagen 80 zou worden) stevig beet, omdat zij wat slechter ter been is. De lampen waren uit. Het was donker en er hing een gordijn achter de tribune. Mijn vader, aanbeland op de bank waar ze moesten zitten, zocht houvast tegen het gordijn, in de veronderstelling dat er een schutting achter zat. Dit bleek niet het geval. Wel bij de andere twee tribunes, hoorden we later. Mijn vader viel zo’n twee meter naar beneden en nam mijn moeder in zijn val mee. Heit kwam behoorlijk ongedeerd uit de strijd, het gordijn had zijn val gebroken, maar mem was heel slecht gevallen. Ze kon zich niet bewegen en had zeer veel pijn. Linkerheup aan gort, vele gekneusde ribben, hele pijnlijke onderrug. Alle publiek werd van de tribune verwijderd.

Lang verhaal kort: de opnames gingen uiteindelijk toch door en de moeder van Meindert Talma is met een volledige nieuwe heupprothese en een plaat met schroeven bij de heup deze week, negen weken na de opnamedatum, eindelijk weer thuis.

Dan kijk je toch wat anders naar de uitzending vanavond. Lees het hele verhaal hier.

(foto via Facebookpagina Meindert Talma)