Carolina Trujillo is de opvolger van Christiaan Weijts als vrijdagcolumnist in de NRC. Ze gaat er meteen met een gestrekt been in. Het babbelprogramma Vandaag Inside, de titel van de column is ‘Vrouwenhaat Inside’, moet eraan geloven. Directe aanleiding is de rel rond de al te passionele Spaanse bondsvoorzitter die het vrouwenelftal bepotelde bij het wereldkampioenschap. Trujillo besloot weer eens te kijken naar het programma:

In Spanje wordt fel tegen femicide geprotesteerd. In Nederland kijken we naar producties van John de Mol: van talentenjachten met misbruikcomponenten tot Vandaag Inside, een realityshow waarin machtige mannen het compost zijn in de voedingsbodem waaruit geweld tegen vrouwen floreert.

Van de kijkers naar het programma heeft ze ook geen hoge pet op:

Van hoeveel van hun kijkers gewelddadig zijn tegen vrouwen, zijn geen cijfers, ik verwacht veel.

Lees de hele column hier.

Ook gisteren ging Johan Derksen weer los over het onderwerp Vandaag Inside, naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant.