Op zijn Facebookpagina onthult HP/De Tijd-criticus Arjan Peters dat het opklapbed van Arnon Grunberg voor 5.000 euro naar zakenman en kunstverzamelaar Gertjan van Dam is gegaan. Van Dam ging met 1.500 over het eerste bod heen dat al op 3.500 stond voordat de veiling begonnen was.

Peters:

Het is goed dat het oude opklapbed niet bij het grofvuil is gezet, want door het initiatief van uitgever-boekhandelaar-veilingmeester Kees Schafrat is er nu een nieuw Grunbergverhaal mét toekomstvisioen (‘ik ben van plan stokoud en behoeftig te worden’), en met afbeeldingen van de twee schilderijen die Klaas Gubbels maakte van het bed met witfluwelen gordijnen. Die waren door zijn moeder gemaakt: ‘Ze hield ervan om de herinneringen aan de nacht uit te wissen.’

De geschiedenis van mijn opklapbed verschijnt komt uit bij uitgeverij Sunny Home.