Klaas Gubbels zou dit weekend te gast zijn in de talkshow Onder de vulkaan. Een recente knieoperatie weerhield hem van de reis naar Groningen. In plaats daarvan ging Roos Custers naar zijn atelier om hem te interviewen. Hij vertelde daarbij ook over een recente opdracht:

Klaas Gubbels: Joh, ik heb pas een opdracht gehad, verschrikkelijk. Ik heb twee maanden gewerkt aan het opklapbed van Arnon Grunberg.
Roos Custers: Dat is een boek dat gaat verschijnen. Jij maakt de illustraties daarbij, toch?
KG: Ze hebben gevraagd of ik daar een schilderij over…, nou maak jij maar eens van een opklapbed een schilderij. Dat heeft me totáál gefrustreerd. Ik heb twee maanden niets anders gedaan, dan aan dat bed van Grunberg gewerkt. Opklapbed! Opklapbed!!
RC: Ik heb er een foto van gezien. Het is geveild. Het is nou niet een heel mooi opklapbed.
KG: Nee!
RC: Eigenlijk een beetje saai opklapbed.
KG: Ja!
RC: Maar daar ben je twee maanden mee bezig geweest?
KG: Ik kon niks anders. Dat neemt je dan in beslag. Maar ik heb er vier of vijf gemaakt, maar er mogen er van mij maar twee geëxposeerd worden. Eigenlijk één.

De geschiedenis van mijn opklapbed verschijnt volgende week bij uitgeverij Sunny Home.