Uit vijf kandidaten heeft het publiek Lisette Ma Neza gekozen als de eerste Public Poet Brussels, oftewel de eerste stadsdichter van Brussel.
Er werden 2978 unieke stemmen geteld die voor 50 meetelden bij de eindbeslissing die door een jury werd genomen:

De jury beraadslaagde op 12 januari en hield rekening met de artistieke kwaliteiten van de deelnemers, hun link met de Brusselse realiteit en de inhoud van de ingediende dossiers. Uit de finale beraadslaging kwam Lisette Ma Neza als de eerste Brusselse Stadsdichter uit de bus.

Op 21 maart, op Wereldgedichtendag, zal Lisette Ma Neza haar eerste gedicht openbaren. haar termijn loopt af op 20 maart 2026 en in die tijd moet ze 19 gedichten hebben geschreven.

Brigitte Dreyfuss, co-voorzitster van de jury:
“De 32 inzendingen voor de Public Poet Brussels brachten ons een frisse en intelligente wind met woorden uit de 4 hoeken van Brussel. Uit de eerste selectie kozen we 5 inzendingen van 5 uitzonderlijke talenten. Na hen op het podium te hebben gezien, hun inzendingen te hebben bekeken en te hebben beraadslaagd, ben ik verheugd dat onze gezamenlijke keuze is gevallen op Lisette, wiens missie het zal zijn ervoor te zorgen dat er poëzie wordt gesproken in de verschillende talen van de stad. Haar intelligentie en finesse zullen haar tot een uitzonderlijke eerste Public Poet Brussels maken! En ik feliciteer de 5, voor wie ik veel genegenheid koester.”

Hassan Al Hilou, co-voorzitter van de jury:
“In de weerspiegeling van het stadsdichterschap zie ik tevredenheid, want met Lisette hebben we niet alleen een dichter die door Brusselaars wordt omarmd, maar ook door haar inspirerende woorden reikt ze verder dan de grenzen van onze stad, en betovert ze de harten van allen die haar pen volgen.”