W., het debuut van Tiemen Hiemstra, was goed genoeg voor de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs, maar op de shortlist van het Beste Groninger Boek is het debuut van de in Groningen geboren en getogen Hiemstra niet terug te vinden. Toch wel bijzonder omdat het boek voor een deel in Groningen speelt en Hiemstra over zowel Groningen en Haren schrijft.

Joep van Ruiten schreef in het Dagblad van het Noorden over W.:

Sterk is de beschrijving van de wijk Hoornse Meer in Groningen: ‘Wie door de wijk wandelt kan het gevoel krijgen dat alles gebouwd werd door een gigantisch kind dat met blokken speelde. Een indruk die weer vervalt als je ziet hoe doordacht alles is neergezet.’ Dat geldt ook de beschrijving van de druggy avonturen van de vrienden in het Groningse uitgaansleven en de band met hun leraar filosofie en diens ‘landgoed’ in Drenthe.

Als je op de groslijst kijkt zie je dat W. helemaal niet voorkomt. Dat kan betekenen dat uitgeverij Das Mag het boek niet heeft ingezonden. Misschien had organisator Noordwoord er wel achteraan kunnen gaan: ze wisten dat het boek bestond, want Tiemen Hiemstra was begin februari nog een van de gasten op het door Noordwoord georganiseerde Het Grote Gebeuren waar hij in de aankondiging nog als volgt beschreven werd:

Tiemen Hiemstra schreef met W. een ontroerend en herkenbaar verhaal over opgroeien, en vooral volwassen worden, in Groningen. Een ode aan vriendschap en filosofie, aan reislust en aan vrijheid.