In Het Parool wordt Yolanda Chabot geïnterviewd naar aanleiding van het Boekenweekgeschenk dat vanaf volgende week zaterdag in de winkel ligt. Marjolijn de Cocq vraagt de debuterende schrijfster naar de kritiek die op voorhand werd gegeven:

Toen bekend werd dat uw gezin het Boekenweekgeschenk zou schrijven, kwam er tegenwind uit het literaire veld. Storm en u debuteren, Bart en Splinter werden te commercieel bevonden – het idee van het hele gezin als auteur sowieso – en aan het schrijverschap van Sebastiaan en Maurits werd voor het gemak helemaal voorbij­gegaan. Hoe voelde dat?

“Ik vond het zó flauw, zó nergens op slaan ook. Ze hadden kritiek nog voor de inhoud bekend was. Het is een geschenk voor de lezer, we vieren het lezen. Het is niet zozeer voor andere schrijvers. En ik snap ook niet dat je als schrijver denkt: nu ben ík aan de beurt. Maar laten we wel wezen: het gaat nergens over, er zijn oorlogen gaande in de wereld. Wij willen alleen een feestje bouwen voor de boekenwereld, mooier kan toch niet?”

Lees het hele interview hier.