De CPNB ageert tegen de door het bruine kabinet i.o. voorgenomen verhoging van de btw op boeken met een petitie die intussen al door bijna 40.000 mensen is ondertekend.

De verhoging van 9 naar 21 procent op (kinder)boeken maakt boeken fors duurder. ‘Een slechte zaak, want het Nederlandse boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid,’ zegt de CPNB. ‘Juist daarom moet boeken lezen zo laagdrempelig mogelijk zijn en daarbij hoort een laag btw-tarief. We roepen daarom iedereen op de petitie te tekenen tegen het voornemen om de btw op boeken met 12% [lees: procentpunt] te verhogen.’

De petitie is gericht aan de Tweede Kamer en vraagt het nieuwe kabinet ‘het verhogen van de btw op boeken van 9% naar 21% niet door te voeren en zich hard te blijven maken voor een leesvaardig Nederland.’

Klik hier om de petitie te ondertekenen.