Nederland is sinds gisteren een nieuwe uitgeverij rijker. De imprint valt onder het VBK-concern en wordt geleid door Sladjana Labović en Melanie Zwartjes. Het bericht op de site van het concern over de naam is nog niet heel specifiek over de koers van Zwartjes & Labović:

(Z&L) zal persoonlijke en professionele begeleiding bieden aan journalisten, romanciers, ondernemers, activisten, dichters en artiesten. Ook staat Z&L open voor diverse vormen van samenwerkingen.

In een eerder bericht stond dit over de uitgeverij: ‘Bij de imprint zullen actuele boeken uit verschillende genres verschijnen van auteurs die de tijdgeest verstaan, vormgeven en weten te duiden.’

Sladjana Labović komt van Podium waar ze Joost Nijsen in 2021 opvolgde, naar nu blijkt voor slechts zeer korte tijd. Daarvoor zat Labović bij Unieboek | Het Spectrum. Ze nam Splinter Chabot mee naar Podium. Of Splinter Chabot nog een keer meeverhuist is vooralsnog onduidelijk.

Melanie Zwartjes werkte bij Kosmos en Terra Lannoo.

Haar focus ligt bij Nederlandse auteurs, lokale helden die een grote groep mensen inspireren. Hiermee werkt ze op een vernieuwende manier samen, ook op het gebied van marketing en sales, wat resulteerde in een hoog aantal nr. 1 noteringen en 100.000+ verkopen.