De ene debuutprijs is nog maar net geweest of de andere staat al weer voor de deur. Vandaag werden de vijf titels bekendgemaakt die meedingen naar de titel Hebban Debuutprijs 2024. We moeten nog wel even wachten op de einduitslag, want pas op 7 september wordt op het Debutantenbal duidelijk wie de winnaar is. De winnaar ontvangt een award, een cheque van € 2.500 en wordt een maand lang uitgelicht op lezerscommunity Hebban.nl.

De shortlist:
Citroeninkt van Maral Noshad Sharifi (Prometheus)
Tosca van Maud Vanhauwaert (Das Mag)
Droomhuis van Inez de Goede (Orlando)
Beste mevrouw Eva van Valentijn de Heer (Pluim)
Tussen morgenzee en avondland van Ramy El-Dardiry (Querido)

De vakjury van de Hebban Debuutprijs 2024 bestaat uit Hebban-redacteuren Debbie van der Zande, Martijn Lindeboom, Suzette Eikelenboom en Roos Wolthers, Hebban-recensenten Lieke Roovers, Sigried Lievens en Gigi van de Loo en boekverkopers Evelyn Evertsen (Boekhandel Westerhof, Zwolle), Pauline Goedemans (Boekhandel Grimbergen, Lisse) en Peter Hoomans (Boekhandel Scheltema, Amsterdam). De shortlist is samengesteld uit een longlist van vijftien titels gekozen door een lezersjury van ruim honderd lezers.