Zowel poëzieslammer én onze gewaardeerde eindredacteur Martijn van Bruggen als Lezen is vurrukkulluk-podcaster en Stadsdichter van Groningen Esmé van den Boom zijn dit weekend te zien op het festival Dichters in de Prinsentuin dat dit jaar terugkeert naar de stad Groningen na enkele jaren ballingschap in Haren. Het festival begint morgenavond rond het thema ‘Poëzie en de mystieke ervaring‘ in de Lutherse kerk in Groningen, maar op zaterdag en zondag zijn de klassieke elementen van het festival, dichters die optreden op het theeveld en in de loofgangen, terug van weggeweest. Daarnaast zijn er nieuwe plekken en nieuwe programmaonderdelen te vinden.

Onder de dichters die je dit weekend kunt aantreffen vind je Eva Gerlach, Aly Freije, Martijn den Ouden, Ruth Lasters, Fieke Gosselaar, Frans Kuipers, Tonnus Oosterhoff, Piet Gerbrandy, Lilian Zielstra en Sjoukje Kamphorst.

Klik voor het totaaloverzicht hier.