In een interview in de nieuwe Gay Krant maakt Gerrit Komrij bekend dat hij binnenkort zich in de echt laat verbinden met Charles Hofman. De in Portugal wonende schrijver zou daar in het huwelijk kunnen treden, maar Komrij en Hofman hebben er toch voor gekozen om te trouwen voor de Nederlandse wet. De stap is opmerkelijk (misschien hebben we zelfs wel te maken met een grap) omdat Komrij in zijn onlangs uitgekomen essaybundel Morgen heten we allemaal Ali nog het volgende schreef:

Een homohuwelijk is een huwelijk in een gruwelijke lachspiegel. Dat een homoseksueel paar dezelfde rechten zou hebben als een heteroseksueel paar is vanzelfsprekend. Dat kan bij een wet blijven en een vel papier.

Bij de aanblik van al die koetsjes, trouwjurken, zalvende ambtenaren, ja dat hele heterootje-nabootsen, zonk het homoseksuele lood me definitief in de homoseksuele schoenen.

Toch de hartelijke felicitaties aan het paar.

(Foto: Dolf Verlinden)