Dagblad van het Noorden en RTV Noord brengen het droevige bericht dat Driek van Wissen donderdagnacht op 66-jarige leeftijd in Istanbul is overleden. ‘Van Wissen voelde zich op het vliegveld onwel worden en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij ’s nachts aan een hersenbloeding’, meldt de website van RTV Noord.

Inmiddels wordt Driek van Wissen op diverse websites herdacht, zie Joep van Ruiten van het Dagblad van het Noorden waarvoor hij al jaren een actueel gedicht schreef (en sinds kort een column), Arjan Peters in de Volkskrant, Kester Freriks in NRC Handelsblad, De Telegraaf en Bart FM Droog, Rense Sinkgraven, Cathrinus op de Digitolle griezeHenk van Zuiden en Harry Perton op hun blogs. Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze en Vic van der Reijt reageren op Woest en ledig.

Het Letterkundig Museum heeft inmiddels een minitentoonstelling ingericht over de schrijver. ‘Het museum toont foto’s, knipsels en enkele parafernalia van de dichter. Zo ligt er een van de pennen die Van Wissen liet maken tijdens zijn Dichter des Vaderlands-campagne. De pen draagt de tekst: ‘’Wie vakkundig kan beslissen in de jaren des verstands, is ervoor dat Driek van Wissen Dichter wordt des Vaderlands’.’

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ubUyiwBdM0E[/youtube]