Zie de foto op Flickr.

Peter Oole is cultuurbemiddelaar. Lijkt me een links hobby: de hele dag een beetje cultuur zitten te bemiddelen. Dat kan niet goed gaan. Eind juli is het voorbij: dan is de cultuur op. Peter Oole zit niet bij de pakken neer: ‘2010 is een belangrijk jaar voor mij maar ook voor het netwerk dat ik heb opgebouwd.

De functie van Cultuurbemiddelaar zal ophouden te bestaan en vanuit de provincie wordt er naar gestreefd

deze functie over te laten gaan in de functie van Cultureel Netwerker VPR. Ik zelf heb er heel veel zin om mijn netwerk voort te zetten en verder uit te breiden.’

Het netwerk kan in ieder geval aankijken tegen de tekst: ‘Soms kom ik mezelf tegen en dan zeg ik niet eens gedag.’ Die staat op de vuilniswagens, een mooi initiatief van Poetry International. De regel lijkt een beetje op: ‘Oooit een normaal mens ontmoet? En beviel het?’

De foto komt van RTV Rijnmond, waarschijnlijk een still uit een filmpje. De titel is: ‘Winaar Roteb en de dichtregels.’ Daar kan ook nog wel een beetje bemiddeld worden. De man die een hand krijgt, is niet Peter Oole. We zien een paar stevige vuilnismannen, vermoed ik. Bij een vuilnisman weet je meteen wat ze de hele dag doen. Ze staan met de rug naar de dichtregel. Deze man komt een ander tegen en zegt wel gedag. Hij heeft de dichtregel verwerkt.