Misschien is Mama Tandoori een beetje een uitzondering tussen de nominaties van de NS Publieksprijs. De roman van Ernest van der Kwast wordt goed verkocht, maar is nog geen mega-bestseller. Als het aan de schrijver en zijn moeder ligt, komt daar verandering in. Filmpjes en speciale tekeningen worden ingezet om mensen naar de site van de NS te lokken. Bij de NS Publieksprijs wordt aan de auteurs gevraagd of zij zich actief inzetten voor hun eigen campagne. Het lijkt erop of Ernest van der Kwast dat als enige doet.

Op zijn website schreef Van der Kwast onlangs: ‘Mijn moeder wil overkomen uit Canada voor de NS Publieksprijs 2010. Tenminste, als mijn uitgever haar ticket betaalt. Alsook 40% van de royalty’s, die ze nog altijd niet heeft gezien. Mijn uitgever is zijn leven niet zeker. Maar dat is de rest van Nederland ook niet meer sinds de NS Publieksprijs-nominatie.’ Opgepast dus.

Vandaag voegde de schrijver de onderstaande filmpjes (met Jörgen Raymann eindelijk in een overtuigende rol) toe aan zijn campagne:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Km3yfJYC0LA[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=y3vjW-pxDDA[/youtube]

Men kan nog tot 14 oktober stemmen op de boeken van de NS Publieksprijs.