Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Café De Verlichting in Bibliotheek Eindhoven is zojuist bekendgemaakt, dat Suzanna Jansen de winnares is van de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs 2010. Ze wint de prijs voor haar debuut Het pauperparadijs. Een familiegeschiedenis.

De debuutprijs is door Vrouw & Kultuur in het leven geroepen om literair werk van vrouwelijke auteurs onder de aandacht van een breder publiek en de pers te brengen. De prijs is de enige in Nederland voor vrouwelijke debutanten van proza. De belangrijkste uitgeverijen van fictie en non-fictie in Nederland en Vlaanderen zijn verzocht hun vrouwelijke debutanten van 2008 en 2009 te nomineren voor de debuutprijs. Er zijn voor deze editie ruim vijftig boeken ingestuurd.

De andere genomineerden voor Vrouw & Kultuur DebuutPrijs waren: Laura Broekhuysen met Twee linkerlaarzen (waarvoor ze van de jury een eervolle vermelding kreeg), Elke Geurts met Het besluit van Dola Korstjens, Pia de Jong met Lange Dagen en Franca Treur met Dorsvloer vol confetti.

Jansen ontvangt een prijzengeld van duizend euro.