Schrijfster Rosita Steenbeek heeft zich zondagmiddag aangesloten bij de demonstratie in Rome tegen Silvio Berlusconi. De premier is een een seksschandaal verwikkeld en heeft zich daarmee de woede van veel Italianen op de hals gehaald.

Rosita Steenbeek heeft het razenddruk, maar verklaarde tegenover Tzum.info dat ze toch mee moest doen: ‘Terwijl ik tegen een deadline aanzit voor mijn boekje voor de Week van de Klassieken ben ik toch naar de Piazza del Popolo gegaan om mee te demonstreren omdat ik net als al die vrouwen (er waren ook mannen trouwens) vind dat Berlusconi Italië ernstig schaadt, belachelijk maakt, ons zijn vrouwbeeld opdringt en weg moet.’

Rosita Steenbeek woont in Rome. Voor de Week van de Klassieken (13 tot en met 24 april) maakt ze het geschenkboekje Parels van Rome. Steenbeek brengt dan ook het boek over haar fietstocht naar Griekenland uit: Amsterdam – Delphi, Op de fiets naar het orakel.

(foto’s: Rosita Steenbeek)