Oud Tzum-redacteur Peter Middendorp schrijft vanaf vandaag wekelijks een column voor de Volkskrant. Afgelopen woensdag maakt hij in zijn laatste column voor De Pers duidelijk dat hij ‘enkele weken [zal] wegzinken in de betrekkelijke anonimiteit van het ouderschapsverlof’. Hij laat daarbij in het midden of hij op de vaste plek op pagina 2 van de krant zal terugkeren. ‘Het appartement aan de Lange Poten is opgezegd, binnenkort verhuis ik naar huis terug. Ik weet nog niet wat ik na mijn verlof zal gaan doen, of ik wel op deze plek zal terugkeren; alles is nog onderwerp van gesprek en onderhandeling.’

De schrijver die per ongeluk in politiek Den Haag verdwaalde en daarover drie boeken schreef (Lange Poten, De lachende derde en Met de kennis van nu) zal volgens het bijschrift bij zijn eerste column de Volkskrant ook uit Den Haag berichten. De eerste bijdrage kent in ieder geval weer de typische Peter Middendorp-toon die alweer doet verlangen naar zijn volgende column:

‘Het CDA-kantoor heeft een lange, smalle gang met hoge muren, die de boel nog van verband voorziet, beschutting. Als het verlies mij nog eens komt zoeken, zal ik ook in een smalle gang gaan staan.’

Vanaf april schrijft Middendorp ook nog een sportcolumn voor de Volkskrant.