Het hakte er wel in de column van oud-Tzum-redacteur Peter Middendorp in de Volkskrant van gisteren. Middendorp schrijft columns over politiek en sinds kort ook over sport. Sinds de start van de Tour de France heeft hij een dagelijkse column op de sportpagina. Het optreden van Raborenner Robert Gesink beviel hem niet.

Robert kan niet. Wil niet. Durft niet. Heeft het niet. Voelt het niet. Probeert het niet eens.

Ik ben relatief nieuw in het wielrennen, maar in verzaken en er met de pet naar gooien mooi een oude rot. Gesink is de eerste duursporter met een mentaliteitsprobleem. Staan antidepressiva ook al op de dopinglijst?

Geen Stijl rook een rel en berichtte erover, waarna meteen het ongure reaguurdersgedrein begon:

Die Middendorp moet eens een keer naar zo’n alp/pyrenee toe en er dan afflikkeren (per ongeluk natuurlijK)

is nog een van de milde reacties. Ook op Twitter kreeg Middendorp het voor zijn kiezen. Supporters weten blijkbaar ook weinig van ironie af.