Met zijn vuistdikke roman Bloedgetuigen heeft de Vlaamse schrijver Johan de Boose de Halewijnprijs 2011 gewonnen. De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van zijn of haar verschenen werk extra belangstelling verdient.

De andere genomineerden voor de Halewijnprijs 2011 waren:

– Wil Boesten – Tot de regen komt (Augustus)

– Yolanda Entius – Het kabinet van de familie Staal (Cossee)

– Jannah Loontjens – Hoe laat eigenlijk (Prometheus)

– Harry Oltheten – Mul IJs (Dulce et Decorum)

– Chiara Tissen – Wrap (Querido)

De prijs bestaat uit een geldbedrag en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De uitreiking is op 12 november in Roermond. Eerdere winnaars van de Halewijnprijs zijn onder andere Esther Gerritsen, Tommy Wieringa, Adriaan Jaeggi, Vrouwkje Tuinman en Arthur Japin.