De Halewijnprijs is altijd een wat gekke prijs, want een nominatie betekent meteen dat het je nog niet echt gelukt is om door te breken volgens de jury, want de prijs gaat naar ‘een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient.’ Voor Wanda Reisel, die al vanaf de jaren tachtig publiceert, kan de prijs nog steeds niet te laat komen.

Dit zijn de genomineerde boeken:
• Reggie Baay – Het kind met de Japanse ogen (Atlas Contact)
• Paul Gellings – De wereld als leugen (Passage)
• Toine Heijmans – Marifoonberichten (Pluim)
• Sylvia Hubers – Wat als we niet waren betoverd (Prometheus)
• Stefan Popa – Of de oleander de winter overleeft (HarperCollins)
• Wanda Reisel – Adam (Atlas Contact)

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.500 en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 33ste maal uitgereikt. Het duurt nog tot januari 2020 voordat de winnaar bekend wordt gemaakt.

In de jury van de prijs zat in ieder geval juryvoorzitter Pon Kranen, de andere juryleden worden niet bij name genoemd in het persbericht.