De Halewijnprijs, de ietwat schimmige literatuurprijs van de stad Roermond, die jaarlijks toegekend wordt aan een literair talent dat op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient, heeft geen website en een zeer restrictief publiciteitsplan, dus we waren zeer blij dat uitgeverij In de Knipscheer het persbericht online zette zodat we konden lezen dat de volgende schrijvers genomineerd zijn voor de Halewijnprijs 2018.

* Mathijs Deen ‐ Over oude wegen [Thomas Rap]
* Hans Dekkers ‐ Over de Taag [Wereldbibliotheek]
* Emily Kocken ‐ De kuur [Querido]
* Bart Koubaa ‐ Ninja Nero [Querido]
* Peter Lenssen ‐ Pleisterplaats Belleville [In de Knipscheer]
* Meindert Talma ‐ Je denkt dat het komt [Passage]

De prijs bestaat uit een geldbedrag, al verklapt het persbericht niet het bedrag, en een dingetje voor op de schoorsteenmantel van de kunstenaar Dick van Wijk.

Let op: de boeken zijn niet genomineerd, het draait om de talentvolle schrijver. De jury van de Halewijnprijs 2018 wordt gevormd door Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper; Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.