Twee weken geleden schreef Volkskrantcolumnist en oud-Tzumredacteur Peter Middendorp een column over staatssecretaris Henk Bleker en het briefjesincident bij Pauw en Witteman. In de column ‘Ik dreef Bleker in een hoekje en zei: dat was niet mooi, Henk’ vertelt Middendorp over zijn ontmoeting met Henk Bleker in perscentrum Nieuwspoort. Al eerder werd Middendorp, toen nog werkzaam voor De Pers berispt door de toenmalige voorzitter van de club, Max van Weezel.

Nu kwamen er klachten binnen ‘van verschillende kanten, met name Kamerleden’ volgens Jos Heymans, bestuurder van het perscentrum en RTL-journalist. Ook na doorvragen van Clairy Polak in het programma De waan van de dag wilde Heymans niet zeggen wie die politici waren. Henk Bleker zelf had geen bezwaar tegen de column. Een debat over de houdbaarheid van de Nieuwspoortcode, met een vicevoorzitter die op het einde zegt: ‘Wat mij persoonlijk betreft, hoeft die code helemaal niet.’ De betrokkenen vinden het dus allemaal niet erg, maar wie zijn dan die klagende Kamerleden?

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.