Er staat nog geen letter op papier, maar toch besteedt het Dagblad van het Noorden vandaag al twee artikelen aan het toneelstuk ‘Woensdag Gehaktdag’ dat gaat over het leven van Richard Klinkhamer. Acteur Albert Secuur van het NNT las de gelijknamige roman van Richard Klinkhamer en besloot die om te bouwen naar een monoloog.

Verslaggever Eric Nederkoorn belde met Klinkhamer die in Amsterdam woont. De auteur is gematigd nieuwsgierig: ‘Ik zou best de première willen bijwonen. Moeten ze me wel mijn reiskosten vergoeden. Zó veel heb ik er nou ook weer niet voor over.’

Richard Klinkhamer vermoordde zijn vrouw Hannie en begroef haar in zijn tuin in Ganzedijk, zijn toenmalige woonplaats. In Woensdag Gehaktdag gaat het over die moord en vooral de aanzet daartoe en de straf die hij daarna moet uitzitten.

De moord is in het noorden van het land nog altijd een gevoelig onderwerp. In 2004 zou de auteur een interview geven in Groningen. Na protesten van familieleden en kennissen van de vermoorde Hannie besloot het Openbaar Ministerie om het interview af te gelasten.