Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2012 wordt geschreven door Edward van de Vendel. Illustrator Fleur van der Weel zal de illustraties gaan verzorgen. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek maakte dat gisteren bekend.

Tzum.info benaderde Edward van de Vendel met de vraag of hij al een tipje van de sluier kon oplichten over de inhoud van het Prentenboek van de Kinderboekenweek. ‘Om eerlijk te zijn hebben we zelf ook pas net gehoord dat we dit boek gaan maken. Een echt idee hebben we nog niet. We proberen het wel, misschien met een twist, bij het thema te laten passen…,’ aldus Van de Vendel.

In de volgende Kinderboekenweek staat het ontmoeten van andere culturen centraal. Het heeft als motto: Hallo wereld! De Kinderboekenweek 2012 vindt plaats van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober.