Op het bordje dat op het voormalige woonhuis van Willem Frederik Hermans aan de Spilsluizen is opgehangen is een bewerkte foto te zien van de auteur. De maker van het origineel is Klaas Koppe die al een leven lang schrijversportretten maakt. Koppe laat desgevraagd weten dat er nooit toestemming gevraagd is door ‘City of Talent’, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. In overleg met zijn advocaat is Koppe tot de conclusie gekomen dat de overname van zijn foto onrechtmatig is, want alle auteursrechtelijk beschermde trekken van de foto zijn overgenomen. Het foto-origineel is op de site van Klaas Koppe te vinden, zie hier.

Al eerder schreef Tzum.info en het Literatuurlog over de fouten op het bordje en op de site van City of Talent (zie hier en hier). Naar aanleiding van één fout (Spilsluizenstraat in plaats van Spilsluizen) is besloten om het bordje te vervangen (zie hier).

Of fotograaf Chris van Houts weet dat zijn portret van Belcampo gebruikt is voor een ander bordje van City of Talent is vooralsnog onbekend. Zie het origineel hier.