Op NRC.nl een reportage van Roderick Nieuwenhuis over de zaak van Joop Schafthuizen tegen Reve-biograaf Nop Maas en uitgeverij Van Oorschot. De rechter stelt een regeling voor, maar ook die wordt door Schafthuizen afgewezen:

Zijn oplossing: meer toegang tot ongepubliceerde werken van Reve voor biograaf Nop Maas en een nawoord van Schafthuizen waarin hij zijn eigen beeld geeft van zijn relatie met Reve. Het voorstel valt bij de laatste niet in goede aarde: ‘Geen enkele sprake. Als mijn partner abortus zou doen op een kind dat ik heb verwekt, dan kan de rechter toch niet bepalen dat het een kwart abortus mag zijn.’

Er is ook nog een schorsing geweest om het financieel te regelen. Dan gelden de morele bezwaren blijkbaar niet meer bij Schafthuizen. Maar ook over de hoogte van de regeling wordt geen overeenstemming bereikt. Op 12 juni volgt de uitspraak in het hoger beroep.