Op 83-jarige leeftijd is de Mexicaanse schrijver Carlos Fuentes overleden. Fuentes gold als een vooraanstaand schrijver in zijn land en van zijn continent. De Mexicaanse president Felipe Calderon twitterde dat hij treurde over overlijden van de geliefde en bewonderde schrijver. Volgens de nieuwsberichten die na zijn dood werden gepubliceerd had hij net een nieuw manuscript ingeleverd en was hij begonnen aan een nieuw boek; een paar dagen geleden werd hij echter in het ziekenhuis opgenomen.

In Nederland werden zijn boeken uitgegeven door Meulenhoff: Alle gelukkige gezinnen, De dood van Artemio Cruz en De wil en het lot. Fuentes, opgegroeid in een diplomatengezin heeft tijdens zijn jeugd al veel van de wereld gezien. Toen zijn vader werd overgeplaatst naar Washington in 1936 leerde de jonge Fuentes vloeiend Engels spreken. In een interview met The New York Times verklaarde hij echter dat hij koos voor het schrijven in het Spaans omdat niemand in de Engelse literatuur zat te wachten op nog een schrijver.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tELrTB0VLTo[/youtube]