Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr krijgt op 10 mei de E. du Perron-prijs uitgereikt voor zijn dichtbundel Mijn nieuwe vaderland. Gedichten van crisis en angst.

De jury is van mening dat Nasr in deze bundel doet wat van een Dichter des Vaderlands verwacht mag worden: hij geeft een cultuurkritische en pijnlijke diagnose van het hedendaagse Nederland. Hij deinst er niet voor terug om zich in scherpe bewoordingen uit te laten over maatschappelijke misstanden en neemt daarbij zijn rol als publieke intellectueel serieus. Daarmee getuigt hij een erfgenaam van Du Perron te zijn.

De E. du Perronprijs is bedoeld voor mensen of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving. Er waren drie auteurs van De Bezige Bij genomineerd, naast Nasr waren dat Rachida Lamrabet en Nazmiye Oral.