Joost Oomen trok zoveel bezoekers gisteren in de Martinikerk met de muziekvoorstelling Prins Peter dat niet iedereen meer naar binnen mocht. Vandaag nieuwe kansen om 12.00 uur in de kapel van de Martinikerk. Daarna was het dan eindelijk de Prinsentuin zelf waar we dichters konden zien op het theeveld en in de loofgangen. Was het de vorige twee jaren druilerig, deze keer was het weer een ouderwets zonovergoten editie. Om half twee zat de tuin helemaal vol en hield Ronald Ohlsen de eerste voordracht. Een fotoreportage van Dichters in de Prinsentuin (ook vandaag nog de hele dag) op donderdag.

Dichters in de Prinsentuin 2012

Ronald Ohlsen

Dichters in de Prinsentuin 2012

Aly Freije

Dichters in de Prinsentuin 2012

Piet Gerbrandy

Dichters in de Prinsentuin 2012

Maarten Inghels

Dichters in de Prinsentuin 2012

Edwin Fagel

Dichters in de Prinsentuin 2012

Kasper Peters en Joost Oomen

Dichters in de Prinsentuin 2012

Jean Pierre Rawie

Dichters in de Prinsentuin 2012

Peter Ghyssaert

Dichters in de Prinsentuin 2012

Ellen Deckwitz

Dichters in de Prinsentuin 2012

Joost Baars

Dichters in de Prinsentuin 2012

Arjen Duinker

Dichters in de Prinsentuin 2012

Max Temmerman

Dichters in de Prinsentuin 2012

Piet Gerbrandy

’s Avonds was er een discussie in de kapel van de Martinikerk onder leiding van Bram Douwes over het prozagedicht. Ilja Leonard Pfeijffer, Ellen Deckwitz, Xavier Roelens en Aly Freije ondernamen een poging om tot definiëring en afbakening van het genre (als het dat al is) te komen, maar de discussie kwam niet erg van de grond. Dit alles gelardeerd met folkmuziek. Na de pauze en nog meer folkmuziek grepen de dichters aan tafel zelf in en lazen ze om beurten voor uit eigen werk. Dat was het beste deel van de avond.

Dichters in de Prinsentuin 2012

Dichters in de Prinsentuin 2012

Dichters in de Prinsentuin 2012

Meer foto’s hier. Vanmiddag en vanavond meer Dichters in de Prinsentuin in Groningen. Toegang gratis.