De Amerikaanse auteur Bret Easton Ellis heeft zich de laatste dagen aardig in de nesten gewerkt met opmerkingen op Twitter over de acteur die Christian Grey moet spelen in de verfilming van Vijftig tinten grijs. Eerder had Easton Ellis al laten weten dat hij het liefst zelf het scenario zou willen schrijven voor filmversie van de bestseller. De laatste dagen maakt hij op Twitter steeds duidelijk dat acteur Matt Bomer in ieder geval niet gecast moet worden voor de hoofdrol. Bomer is openlijk gay en leeft met een man samen (en heeft drie geadopteerde kinderen).

De auteur dekt zich meteen in door te zeggen dat het wat hem betreft geen geval van homofobie is.

Maar de enige conclusie die eruit getrokken kan worden is dat een gay acteur dus blijkbaar niet in staat is om overtuigend deze rol te spelen. In de post die erop volgen maakt hij het er niet beter op. Dat vrouwen in Bomer wel de juiste kandidaat zien, zegt hem niets. Easton Ellis verlegt de aandacht van zijn persoonlijke opvatting naar de waarschijnlijke reacties van anderen. Zo zou Bomer een lachertje worden tijdens de perstour.

Toch komt de schrijver weer terug op de geloofwaardigheid van Bomer. Die kan toch nooit de ontmoetingsscène tussen Anastasia en Christian goed spelen. Het jonge meisje vraagt hem dan of hij gay is.

In een vlucht naar voren doet Easton Ellis net alsof hij plotseling wel voor Bomer is. Met het nodige sarcasme weert hij zich tegen criticasters:

In plaats van Matt Bomer zou de pornoacteur James Deen veel beter geknipt zijn voor de rol, aldus Bret Easton Ellis.