Gisteren maakte de CPNB bekend dat ze begin volgend jaar, van donderdag 31 januari tot en met woensdag 6 februari, een Poëzieweek gaat organiseren. De Poëzieweek is een bundeling van bekende evenementen als Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs en Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. De week krijgt als thema Muziek. Ook wordt er een geschenk weggegeven: het Poëziegeschenk. Dit geschenk vervangt de Gedichtendagbundel die je elk jaar voor € 2,50 in de boekhandel kon kopen op Gedichtendag. Anna Enquist schrijft het eerste Poëziegeschenk, getiteld Een kooi van klank.

Tzum.info vroeg enkele boekhandelaren om een eerste reactie over de Poëzieweek. Ze zijn positief. Cor Wiersma van Boekhandel Los in Bussum verklaart:

Lijkt me een prima idee, een week. Ook om wat meer tijd om dingen te organiseren. Goed geschenk en we gaan er zeker goed in stappen, want poëzie moet! Zeker in ons soort boekhandels is de poëzie de parel in de kroon.

Daan van der Valk, onlangs nog uitgeroepen tot Boekverkoper van het Jaar, ziet nu kans om poëzie echt onder de aandacht te brengen:

De Gedichtendagbundel was zeker niet op zijn retour, maar in deze nieuwe vorm kunnen we poëzie makkelijker onder de aandacht brengen van ons publiek. Wij hebben nog steeds een volwaardige poëziekast in onze boekhandel, een kast die we koesteren. Deze actie van de CPNB geeft mij de mogelijkheid om grootser uit te pakken en ik zal ook ruim het geschenk gaan inkopen. Uiteraard wil ook nu dichters gaan uitnodigen en gebruik maken van het thema Muziek.