Afgelopen donderdag werd bekend dat het tijdschrift Leesgoed stopt. Het blad had te weinig abonnees. Oud-hoofdredacteur Herman Verschuren is not amused blijkt op zijn weblog en beschrijft de teloorgang van het tijdschrift dat op zijn hoogtepunt 2000 abonnees had. De uitgeverij had het in ieder geval drukker met zichzelf dan met het blad blijkt uit de reis die Leesgoed sinds de start bij Boek en jeugd heeft gemaakt bij zo’n beetje dezelfde uitgever (je ziet voor je ogen tonnen aan management verdampen):

Bij Boek en Jeugd was het perfect op zijn plaats. Toen dat in 1997 helaas werd opgedoekt, gingen de publicaties (*) naar Stichting NBLC, later Biblion b.v., afdeling Biblion Uitgeverij, later NBD Biblion b.v., opnieuw afdeling Biblion Uitgeverij.

Verschuren geeft ook een opsomming van redenen: ‘de nieuwe zakelijkheid binnen NBD Biblion, door concurrentie van gratis websites en door een gratis bulletin als Lezen (Stichting Lezen).’

Tot slot beschrijft Verschuren de plannen die hij gemaakt heeft om Leesgoed te moderniseren, maar die ‘zijn helaas nooit uitgevoerd’.

Lees zijn hele blog getiteld ‘Zwanenzang’ hier.