De Kinderboekenweek 2012 is zondag 14 oktober officieel afgesloten met een groot feest en een flashmob. Dansend op het door Kinderen voor Kinderen gemaakte lied Hallo Wereld konden jeugdige lezers op verschillende plekken in Nederland de afgelopen weken een ‘spontane’ voorstelling geven. De samenwerking tussen de Kinderboekenweek en Kinderen voor Kinderen is ontstaan ten behoeve van het project ‘My Book Buddy’, dat tot doel heeft kinderbibliotheken te faciliteren in ontwikkelingslanden. Vele kindervoeten gingen voor dit goede doel van de vloer, zo ook afgelopen zondag. Tosca Menten, schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, bezocht de vier musea (het Kinderboekenmuseum, het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en het Afrika Museum) waar de afsluiting werd gevierd.

https://www.youtube.com/watch?v=GPKQX2pJGWo&hd=1