Tot 17 oktober is het nog Kinderboekenweek en dat kun je zien aan de Bestseller 60. Lucinda Riley is van de eerste plek gestoten door het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Dromer van Mark Janssen. Op 4 staat Charlie Mackesy in de 84e week met De jongen, de mol, de vos en het paard op 5 Marc-Uwe Kling & Astrid Henn met De NEEhoorn, op 6 komen we de winnaar van de Gouden Griffel tegen: Gozert van Pieter Koolwijk, op 7 het prentenboek Van snoepjesproever tot matrassentester van Marianne Busser, Ron Schröder & Mark Janssen en op 9 Hanneke de Zoete met De Zoete Zusjes zoeken een schat.

Ook in de rest van de lijst wemelt het van de kinderboeken. Op 58 komen we nog een oude bekende tegen: Annie M.G. Schmidt en Pluk van de Petteflet met niet eerder in boekvorm uitgegeven tekeningen van Fiep Westendorp.

Door al dat kindergeweld is Lale Gül voor het eerst sinds maanden uit de top 10 gevallen (van 8 naar 28) en Herman Koch staat met Een film met Sophia een stuk lager op de lijst (van 13 naar 42). Arnon Grunberg is met De dood in Taormina zelfs helemaal uit de bestsellerlijst verdwenen.