Al meer dan tienduizend euro heeft Ramsey Nasr binnen voor zijn project Dichter Draagt Voor en je kunt nog altijd bijdragen aan het project (nog 8 dagen). De opnames van de poëzievideoclips zijn inmiddels begonnen en Tzum mocht de eerste beelden publiceren. Volgende week zijn er opnieuw draaidagen ingepland. Op de foto’s zien we dat Nelleke Noordervliet en Tommy Wieringa meespelen in de clips.

Het project verloopt voorspoedig. De fondsenwerving is succesvol en er is naast de ruime bijdrage door het publiek op Voordekunst ook geld toegezegd door onder meer SNS, Prins Bernhard Fonds, Turing Foundation, de Verkadefabriek, Nederlands Letterenfonds. Stichting Lezen heeft de opstartkosten betaald, waarmee de Stichting Dichter Draagt Voor (waarin onder meer Nelleke Noordervliet zit) kon worden opgericht, pilotfilms konden worden gemaakt en het Voordekunst-filmpje. Er is daarna genoeg opgehaald om de productie te draaien, maar het budget is toch krap. Er wordt echter niet bezuinigd op de kwaliteit van de films, maar veel betrokkenen zijn bereid voor minder geld dan gebruikelijk te werken omdat ze het zo’n mooi project vinden. De Bezige Bij gaat straks de bundel met 20 gedichten uitgeven.

Wie op de hoogte wil blijven van de opnamen en de nieuwste beelden wil zien: word lid van de Facebookpagina van Dichter Draagt Voor.