In het Dagblad van het Noorden staat vandaag een ‘Enige en algemene kennisgeving’ van de dood van schrijver Nanne Tepper.

Met veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze Nanne, die na een moeilijk leven eindelijk rust heeft gevonden.

De crematie heeft al plaatsgevonden.

Nanne Tepper schreef het cult-boek De eeuwige jachtvelden dat zich afspeelde in Oost-Groningen. Tepper, die opgroeide in Veendam, ontving voor het boek de Anton Wachter Prijs en gold vanaf dat moment als een grote belofte binnen de Nederlandse letteren. In 1998 ontving hij het Belcampo Stipendium van de provincie Groningen. Hij schreef daarvoor De avonturen van Hillebillie Veen, een boekje dat later ook in een handelseditie verscheen.

Tepper had al in Het Parool aangekondigd dat hij stopte met schrijven en zich terugtrok van het literaire wereldje. Toch verscheen van zijn hand nog De lijfbard van Knut de Verschrikkelijke, met ‘atonale schertsen’ als ondertitel. Daarin staan ook stukken die zijn worsteling met het schrijven als onderwerp hebben.

In mijn onderwereld kan ik niet schrijven. Want hoe ik het ook wend of keer: ergens in mij huist een moralist, kokend van woede, al sinds me levenslicht werd opgedrongen, maar tevens de dood.