Uitgeverij Marmer begint een reeks poëzie-uitgaven. Vanaf januari 2013 zal de reeks ‘waarin een platform wordt geboden aan debutanten, poëzie van nieuwe, jonge en vooral andere

stemmen’, verschijnen. Ieder jaar verschijnen er vier bundels.

De eerste twee bundels zijn van Saskia van den Heuvel en Mark Verver. Saskia van den Heuvel ‘debuteert met de bundel Misschien gebeurt er vandaag iets, waarin ze met veel humor, een scherp oog voor details en een groot gevoel voor mededogen een leven schetst van een jonge vrouw aan het begin van de eenentwintigste eeuw.’

Mark Verver ‘debuteert met de bundel Een dag niet gelachen is ook wel eens leuk. ‘Onder het motto “Zo kan het dus ook: poëzie die je gewoon kunt snappen” is zijn bundel een eyeopener voor iedereen die denkt dat gedichten altijd moeilijk moeten zijn.’