De meeste uitgeverijen hebben op hun website met een pagina over het insturen van manuscripten. Op de pagina van uitgeverij Marmer is het volgende te lezen:

We hebben besloten tot een nog onbepaalde datum geen manuscripten meer te beoordelen en in behandeling te nemen. Insturen heeft dus geen zin. U ontvangt ook geen bevestiging van ontvangst. We kunnen het aanbod niet meer verwerken in onze publicatie-agenda, omdat ons uitgavenprogramma wat betreft nieuwe uitgaven tot september 2017 inmiddels volledig is gevuld.

Tzum vroeg Marc van Gisbergen hoe dat zo gekomen is:

Om maar met de deur in huis te vallen: inderdaad hebben wij op onze website een bericht geplaatst over het inzenden van manuscripten dat ongeveer luidt dat er tot eind 2016 geen ruimte meer is om werk van nieuwe auteurs te publiceren.

Marmer heeft bij de start van de uitgeverij zichzelf de beperking opgelegd dat het 25-30 nieuwe uitgaven per jaar zal uitbrengen. In de eerste jaren haalden we dat aantal niet, maar de afgelopen twee jaar doen we dat met gemak en voor 2016 voorzien we zelfs een lichte overschrijding van het zelf opgelegd quotum. Dat komt mede doordat we een serie starten met novellen in zakformaat.

De filosofie achter de uitgeverij is altijd een heel simpele geweest: met vrijwel geen overhead (geen personeel en duur pand) zoveel mogelijk mooie kwalitatieve boeken uitgeven, waarbij literatuur en poëzie circa 50-60% van het fonds uitmaken en 90% van het fonds Nederlandstalig van oorsprong is.

Het aanbod aan nieuwe auteurs en titels van de afgelopen 9 maanden was dusdanig groot dat we die doelstelling naar verwachting zelfs voor de komende twee jaar ruimschoots kunnen realiseren.

Daarbij hebben we al onze tijd en aandacht nodig om al die nieuwe boeken goed bij de beoogde lezers en boekhandelaren onder de aandacht te brengen. Dus hebben we besloten de acquisitie van nieuwe uitgaven en auteurs een halt toe te zeggen. De bekende uitzonderingen daargelaten.

Wat er dus feitelijk op neerkomt dat de uitgeverij in de zomer van ieder jaar een inschatting zal maken voor het jaar daarop of er ruimte is ontstaan voor nieuwe auteurs/titels.

We focussen de komende jaren zoveel mogelijk op kwaliteit en niet op kwantiteit.