De medewerkende dichters, illustratoren en vormgevers krijgen niet meer betaald, maar Poëziespektakel 6 gaat door. Dat de dichters het zonder betaling moeten stellen zal een doorn in het oog zijn van samensteller Ted van Lieshout, die op zijn weblog regelmatig van leer trok tegen uitgeverijen die zonder betaling of tegen een te lage betaling gedichten opnamen in bloemlezingen. In 2008 bedacht hij nog het woord ‘roofbloemlezing’ voor de bloemlezing die Gerrit Komrij maakte van de jeugdpoëzie door de eeuwen heen. Nu schrijft Van Lieshout op zijn blog: ‘de crisis heeft ons een arm en een been gekost.’

De jaarlijkse bundeling van gedichten zal niet, zoals gebruikelijk, uitkomen rond de Kinderboekenweek en aansluiten bij het thema daarvan, maar pas tijdens de Poëzieweek 2014. In tegenstelling tot de vorige edities zal er ook geen thema gekozen worden voor de gedichten. Het boek wordt ook dunner en beter volgens Van Lieshout omdat hij van Querido te horen had gekregen dat er beter op de kwaliteit moest worden gelet. Komende dinsdag maakt Van Lieshout op zijn blog bekend waar dichters hun werk naartoe kunnen sturen.