Kristien Dieltiens heeft met Kelderkind de Woutertje Pieterse Prijs 2013 gewonnen. Dit maakte juryvoorzitter Hanneke Groenteman zojuist bekend. Uit het juryrapport:

Kelderkind is een boek dat genres overstijgt: het is een historische roman maar ook een psychologische thriller en een indringend coming of age verhaal met hier en daar magische elementen. Het boek is ambitieus en misschien zelfs een beetje pretentieus. Maar het maakt de pretenties waar.De hoofdpersonen zijn de fictieve Manfred en de historische persoon Kaspar Hauser. Twee outcasts, jongens die buiten de maatschappij vallen en van wie de levensverhalen razend knap met elkaar zijn vervlochten.

De jury bestond uit Hanneke Groenteman, Jaap Friso, Kees ’t Hart, Vanessa Joosen en Leentje van Wirdum. Dieltiens ontvangt een oorkonde en 15.000 euro. De Woutertje Pieterse Prijs wordt ieder jaar toegekend aan een jeugdboek dat in het voorgaande jaar is verschenen.