Ter gelegenheid van de heroprichting van het Belcampogenootschap in Groningen brengt antiquariaat Fokas Holthuis vandaag een speciale catalogus uit met Belcamporiana. Naast unieke boeken ook handschriften, brieven en foto’s. Nummer 65 van de catalogus maakt hebberig:

Een unieke, nooit bestudeerde verzameling beelden: zowel familie-kiekjes (picknick, portretten) als uitstapjes (met boot, op de hei) zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. De meeste foto’s zijn in Rijssen en omgeving geschoten. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wie precies de geportretteerden zijn, maar Belcampo heeft meermalen voor de lens geposeerd. Van de jonge notariszoon in driedelig pak is een krachtig en prachtig portret aanwezig. Enkele lichtdicht verpakte glasnegatieven zijn ongebruikt. Een uitzonderlijk kijkje in de wereld van een auteur-in-wording!

De vraagprijs is €1500,-. Als u iets minder te besteden hebt, dan kunt u voor voor €100,- een originele tekening op de kop tikken:

Niet onverdienstelijke, studentikoze tekening van inkt en waterverf: Sinterklaas en Zwarte Piet aan de drank! Zwarte Piet is in slaap gesukkeld, terwijl de Sint – al pijprokend – van zijn stoel dreigt te vallen. Waarschijnlijk gebruikt ter decoratie van een Sinterklaascadeautje.

Zie voor meer hier: